Društvo

Požarevačkim penzionerima stižu paketi, a koliko su oni zadovoljni ovom pomoći?

U ponedeljak je počela raspodela prehrambenih i higijenskih paketa za penzionere koji imaju primanja ispod 30.000 dinara, nezaposlene sa evidencije službe za zapošljavanje, lica sa invaliditetom Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih, deo korisnika jednokratne novčane pomoći i 500 socijalno ugroženih romskih porodica.
Neda Stojićević/Boom93

Budući da je gradski Štab za vanredne situacije ovu podelu najavio još krajem marta, a vanredno stanje je završeno, pitali smo najstarije sugrađane kako su oni zadovoljni sadržajem paketa i time što su im isti uručeni skoro dva meseca od najave.

Većina penzionera sa kojima smo pričali je zadovoljna sadržinom samih paketa i smatra da se sadržaj poklapa sa onim što su predstavnici grada i najavili, a to je da je vrednost paketa 3.000 dinara.

Međutim, kažu da je ova pomoć kasnila, jer je ipak trebalo pomoći najstarijim sugrađanima upravo za vreme vanrednog stanja, kada većina njih nije mogla da izlazi i obavi svoju kupovinu.

Mirjana C. kaže da su paketi zadovoljavajući, jer ima “od svega po malo”, a budući da živi sa ćerkom, sasvim je dovoljan za njihove potrebe.

Sa njom se slaže i Vera S. ali ona smatra da je ipak trebalo da budu podeljeni tokom vanrednog stanja, jer su tada mnogima bili potrebni, naročito onima koji žive sami i za razliku od nje koja živi u zajednici sa decom i unucima nisu imali pomoć drugih ukućana.

Neda Stojićević/Boom93

Jedan deo sugrađana će svoje namirnice podeliti sa decom, jer jedni drugima pomažu, dok će oni koji žive sami, kako kažu imati namirnice za duži period.

Svi se slažu u jednom, a to je da je ovakav vid pomoći uvek dobrodošao, naročito onima sa niskim primanjima, ispod 20.000 dinara.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend