Društvo

Poznato ko će nastupati u pratećem delu programa 60. Ljubičevskih konjičkih igara

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Sportski program 60. Ljubičevskih konjičkih igara tradicionalno će se održati prvog vikenda u septembru ⎯ 2. i 3.  U okviru pratećeg dela programa predviđeni su koncerti, koji će se održavati svake večeri od 28. avgusta do 2. septembra. Gradonačelnik Saša Pavlović na svom Fejsbuk profilu objavio je zvanični program jubilarnih LJKI.

Prateći program:

U ponedeljak, 28. avgusta održaće se DJ žurka „Big Summer Break”.

U utorak, 29. avgust nastupiće orkestar „Gvardija”, a nakon njih sledi koncert „Putevima srpskih lepota” operskih umetnika Ljubica Vraneša i Dragoljub Bajića i orkestra „Belleza Serba”, sa dirigentom Draganom Radaković.

U sredu, 30. avgusta održače se koncert humanitarnog benda „Kolege”, a nakon njih nastupiće pevač Željko Vasić.

U četvrtak, 31. avgusta nastupiće pevač iz Požarevca Ljuba Perućica, a nakon njegovog sledi koncert Saše Matića.

Svečani defile povodom otvaranja jubilarnih LJKI biće priređen u petak, 1. septembra, sa početkom u 18 časova. Nakon otvaranja koncert će održati još jedan pevač iz Požarevca, Renato Henc, a zatim će se održati koncert Željka Samardžića.

U subotu, 2. septembra najpre će nastupiti folklorni ansambli, zatim „Crne mambe”, a onda sledi poslednji koncert pratećeg programa LJKI – koncert Marije Šerifović.

Gradonačelnik je na svom profilu naveo da je prateći program na gradskom trgu. Podsetimo, u Tabačkoj čaršiji i dalje se izvode radovi. Pavlović je za Boom 93 izjavio da će se potruditi da radovi do početka LJKI budu završeni i da je velika verovatnoća da će se prateći program održati na trgu.

Sportski program na hipodromu:

U subotu, 2. septembra, od 13.30 počinje prvi takmičarski dan, a od 17. 30 polufinale Ljubičevskog višeboja.

U nedelju, 3. septembra, od 13.30 počinje drugi takmičarski dan, a od 17.30 finale Ljubičevskog višeboja.

U toku su pripreme višebojaca za Ljubičevski konjički višeboj. Razgovarali smo sa trenerom višebojaca Radetom Milovanovićem, koji je za Boom 93 govorio o treningu i o tome šta je neophodno za uspeh na ovom takmičenju.