Društvo Ekonomija

Preduzetnice pokrenule Ženski liderski samit 2021.

Foto: Pixabay/Ilustracija
Samo 30% biznisa u Srbiji je u vlasništvu žena, a 99% tog biznisa čine mikro firme, uglavnom iz uslužnog sektora, dakle niže dodate vrednosti, izjavila je AFA projekt lider Jovana Terzić.

Ona je povodom otvaranja skupa „Preduzetnice na Marakani“, kojim je praktično pokrenut peti Ženski liderski samit 2021. za Tanjug navela da su glavni razlozi za malo učešće žena u biznisu, nedostatak samopouzdanja kao i manjak finansijske i stučne podrške, koje su ženama neophodne od strane celog društva.

– Ovaj projekat je namenjen ženskom preduzetništvu kojim i lansiramo AFA klub žena preduzetnica sa ciljem da se razvije inovativno žensko preduzetništvo – rekla je Terzić.

Prema njenim rečima samit se nastavlja 20. i 21. oktobra kada će biti održan glavni konferencijski program, na kome će se u virtuelnom prostoru okupiti govornici iz celog sveta i kada će se pokrenuti tema o budućnosti žena na tržištu rada.

Objašnjavajući vezu skupa sa stadionom Fudbalskog kluba Crvena zvezda u čijim prostorijama je on održan, Terzić kaže da se time želela napraviti paralela sa najskuplljim muškim biznisom ali i sa fudbalerkama koje kao i preduzetnice imaju problem da dođu do finansija i promovišu se.

Učesnice skupa pozdravio je predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović i istakao da fudbal nije samo muški sport , nego se uključuju i žene, pa je ženski fudbal već počeo da se kotira visoko.

Direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije (PKS) Branislava Simanić je istakla da PKS ženama preduzetnicama pruža razne oblike besplatne pomoći, naročito u vidu B2B sastanaka, učešća na sajmovima i slično.

Komora je pre nekoliko godina formirala i sekciju za žensko preduzetništvo, koja okuplja uspešne preduzetnice. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI MOŽETE PROČITATI NA E KAPIJI

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend