Društvo

Preko 200 dece učestvuje na kampu plivanja NIkole Rađena (FOTO)

Foto: S.Lisac
Kamp Akademije talenata, uz podršku Grada Požarevca i Sportskog saveza, počeo je na gradskom bazenu. Prijavilo se preko 200 dece, uzrasta od 5- 17 godina. Zbog rada kampa plivanja i ostalih sportskih aktivnosti, radno vreme gradskog bazena biće 15 minuta kraće, te će raditi do 18:30h.

Direktor Sportskog centra, Tomica Stojanović rekao je da je kamp Akademije talenta besplatan za svu decu i svako dete koje učestvuje na kraju kampa dobija majicu za uspomenu. Petodnevne obuke su dva puta dnevno, u dve grupe u terminima od 8h-10h i 19h-21h.

Zamolili smo Nikolu da sve svoje znanje i iskustvo prenese deci i nadam se da ćemo i mi jednog dana imati šampione kao što je Nikola, rekao je Stojanović.

Vaterpolista, Nikola Rađen rekao je da je će Akademija za talente postati tradicija u Požarevcu, što i jeste cilj. Svako dete će imati priliku da radi sa mnom i sa mojim timom, trenerima iz Požarevca i želimo da svo znanje i svo iskustvo prenesemo deci, da svakom mališanu približimo vodene sportove i jednog dana sigurno može odavde da potekne jedan novi šampion. U narednih pet dana nas očekuju treninzi, a poslednjeg dana revijalna utakmica i polaganje iz plivanja, naveo je Rađen.

Foto: S.Lisac

Član gradskog veća zadužen za sport, Milan Jović rekao je da će akademija za talente biti značajna i za trenere koji već sprovode redovnu obuku plivača na gradskom bazenu, te će i oni razmeniti iskustva sa ljudima iz Akademije talenata i sigurno steći novo znanje, koje će kasnije ovde u Požarevcu sprovoditi sa decom iz našeg grada.

Jović je pozvao sve zainteresovane građane i ljubitelje vodenih sportova da 29. jula  dođu i isprate takmičenje u plivanju  koje je prošle godine prvi put organizovano na gradskom bazenu Radi se o drugom kupu Požarevca gde učestvuje preko 100 takmičara iz cele Srbije .

Konferenciji za novinare su prisustvovali i Zlatan Kostić predsednik Sportskog saveza i Nikola Jovetić, instruktor plivanja.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend