Društvo

Ko će izvoditi radove na izgradnji novog dela ženskog zatvora vredne 490 miliona dinara?

Boom93/arhivska fotografija
Komisija za Javne nabavke dodelila je ugovor za rušenje postojećeg i izgradnju novog smeštajnog objekta u okviru Kazneno-popravnog zavoda za žene u Požarevcu.

Ugovor je dodeljen grupi ponuđača koju čine: Technosector iz Kragujevca, Credo iz Vranja, Termoinženjering iz Leskovca i Geodata PGJ iz Obrenovca. Njihova ponuda od 493.434.074 dinara bez PDV-a je prihvaćena kao najpovoljnija.

Na ovoj Javnoj nabavci učestvovala su još četiri privredna subjekta i grupe ponuđača.

Šta će se raditi u ženskom zatvoru

Kako se u javnoj nabavci navodi, projekat obuhvata izvođenje radova na rušenju postojećeg glavnog smeštajnog objekta i na istom mestu izgradnju novog objekta za sneštaj osuđenih lica. Objekat će biti priključen na izgrađenu infrastrukturu kompleksa, vodovod, fekalnu i kišnu kanalizaciju, kao i na postojeću kotlarnicu i trafostanicu.

Garantni rok za izvedene radove je dve godine od dana primopredaje objekta.

KPZ za žene novi paviljon dobio 2019. godine

Podsetimo, u KPZ za žene tokom 2019. godine završena je izgradnja novog paviljona za smeštaj 160 osuđenica. Novi paviljon je tada opremljen posteljinom koju su šile osuđenice i nameštajem koji prave osuđenici u Zabeli koji su prethodno prošli obuku za te poslove.

U novom paviljonu u КPZ za žene, površine 2.600 kvadrata, smešteno je otvoreno, poluotvoreno i prekršajno odeljenje. Vrednost radova iznosila je 1,7 miliona evra, od čega je 85 odsto finansirala Evropska unija.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend