Društvo

Preminula trudnica u gradskoj bolnici

Foto: Boom 93

Sinoć je u gradsku bolnicu u Požarevcu primljena trudnica koja je, zbog teškog opšteg stanja, preminula. Direktor bolnice, dr Danko Nikolić potvrdio je za Boom 93 ovu informaciju.

U međuvremenu, stiglo je saopštenje za javnost:

U Opštu bolnicu Požarevac, u petak uveče u 19:10 sati, dovezena je pacijentkinja I.M. (1989) iz Kostolca, u veoma teškom opštem stanju. Od tegoba su dominirali bolovi u donjem delu stomaka, leđima, jak kašalj i bol u grudima. Pacijentkinja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, šeste po redu. Majka je petoro dece. Već na prijemu je bila u polusvesnom stanju, pritisak nemerljivo nizak i vitalno ugrožena. Po hitnom postupku pregledana je od strane ginekologa, kardiologa, radiologa i hirurga. Nakon ultrazvučnih pregleda srca i abdomena, pacijentkinja je podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenciji prilikom koje je ustanovljeno unutrašnje krvarenje usled pucanja ulkusa,  čira na želucu.

Ekipa naših lekara učinila je sve da spasi život pacijentkinje, ali je ona nažalost preminula ubrzo po okončanju operacije, sinoć u 22:35 sati.

Laboratorijske analize, između ostalog, pokazale su enormno nizak nivo hemoglobina koji je bio 12, a referentna vrednost je iznad 120. Nivo eritrocita, crvenih krvnih zrnca bio je 30 puta niži od graničnih vrednosti. Sve to ukazuje na veliki gubitak krvi pre intervencije lekara.

Odmah na prijemu, pacijentkinji je urađen antigenski tekst koji je potvrdio da je pozitivna na koronavirus.  Ustanovljeno je da je njen suprug u izolaciji zbog Kovida-19. Nije moguće tvrditi da je smrtni ishod povezan za koronavirusom, saopšteno je iz opšte bolnice Požarevac.

 

 

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend