Društvo

Preporuka Ministarstva: Obolelima od korone dati punu nadoknadu tokom bolovanja

Boom93/Marko Veljković/Ilustracija
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je donelo preporuku da oboleli od korone ili oni koji su imali kontakte sa zaraženima imaju 100 odsto nadoknade kada je u pitanju bolovanje. Ministarka Darija Kisić Tepavčević je rekla da je pandemija koronavirusa uticala na to da se svi prilagode novim okolnstima, kao što je i rad od kuće i pitanje bolovanja za one koji su oboleli od koronavirusa.

„Ministarstvo izradilo Vodič za bezbedan i zdrav rad od kuće i donelo je preporuku da svi koji su oboleli od korone ili koji su imali porodične kontakte sa zaraženima, imaju 100 odsto nadoknade kada je u pitanju bolovanje“, rekla je ministarka Kisić Tepavčević na debati „Dve decenije socijalnog dijaloga u Srbiji“, a preneo njen kabinet.

Kisić Tepavčević je naglasila da je, zbog pandemije u kojoj se ceo svet našao, dijalog „osnova“ svakog demokratskog društva i napretka.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend