Društvo

Ivić: Postoji potreba za prijem novih policijskih službenika, veliki broj zaposlenih odlazi u penziju

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

Za područje policijske uprave u Požarevcu raspisan je konkurs za upis polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku, za stručno osposobljavanje u obavljanju poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika. Za Braničevski okrug predviđeno je 16 polaznika za policijske službenike, od toga će se za policajce obučavati 11 kandidata, a 5 kandidata za saobraćajnog policajca.

Oficir odeljenja policije u Požarevcu, Miloš Ivić rekao je da postoji potreba za prijem novih policijskih  službenika, jer veliki broj zaposlenih odlazi u penziju.

“Broj od 16 novih polaznika za policijske službenike jeste dobar, ali su potrebe veće. Nakon obuke, biće raspoređivani po stanicama, gde je najpotrebnije.”

Baner Boom93 Android aplikacija

Norme za mladiće i devojke su izjednačene, što znači da su isti kriterijumi, a razlika u odnosu na dosadašnje konkurse jeste što se intervju sa kandidatima radi sistemom eliminacije. Dakle, kandidat zadovoljava uslove ili ne, nema ocenjivanja od 1 do 5.

„Kandidati, između ostalog, moraju da obave opšti specijalistički pregled, test iz srpskog jezika i književnosti  kao i proveru bazično-motoričke sposobnosti“, dodaje Ivić.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova  raspisalo je konkurs za upis 780 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku, za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji.

Svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove za upis, mogu da se prijave do 7. juna ove godine.

Od 780 polaznika Centra za policijsku obuku, 230 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 220 saobraćajni policajac i 330 na radnom mestu granični policajac.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs