Društvo

Prijave za subvencije za pčelare od 15. aprila

FOTO: Pixabay/ilustracija
Predaja zahteva za subvencije od 800 dinara po jednoj košnici počinje 15. aprila i trajaće do 31. maja 2022. godine, saopštila je Uprava za agrarna plaćanja. Pravo na subvencije ima pravno lice, preduzetnik i fizičko lice koje je nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Zahtevi se podnose preporučenom poštom od 15. aprila 2022. godine na adresu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, na adresu Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Pčelari će zahtev moći da podnesu putem propisanog obrasca.

Zahtev može da se podnese i elektronskim putem, a pristup portalu za podnošenje elektronskog zahteva biće omogućen sa zvanične internet prezentacije Uprave za agrarna plaćanja.

Pčelari koji imaju registrovan elektronski potpis, ceo proces će obaviti unošenjem traženih podataka u aplikaciju i elektronskim podnošenjem zahteva.

Podnosioci zahteva koji nemaju registrovan elektronski potpis, moći će da nakon unošenja traženih podataka, dobiju obrazac za podnošenje zahteva koji će na sebi imati bar kod.

„Generisani obrazac sa bar kodom je neophodno odštampati, svojeručno potpisati, ili overiti, a potom ga poslati preporučenom poštom, ne pre 15. aprila 2022. godine, na adresu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede“, podseća Uprava za agrarna plaćanja.

Svaki preuranjen i neblagovremen zahtev, kao i svaki naredni zahtev istog podnosioca u tekućoj godini, kako se naglašava, Uprava će odbaciti bez razmatranja.

„Molimo korisnike podsticaja da zahteve ne podnose pre navedenog roka. Ukoliko zahtev upućujete poštom, molimo vas da isti ne šaljete pre petka 15. aprila 2022. godine, kada počinje rok za podnošnje zahteva“, naglašava se u saopštenju.

Kako se objašnjava, pčelari koji imaju manje od 20 obeleženih i registrovanih košnica ne ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava na subvencije po košnici pčela.

Subvenicije po jednoj košnici najviše mogu da se dobiju za 1.000 košnica.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend