Društvo

Problem sa računima za vodu: Koji iznos građani treba da uplate?

Foto:D.D.
Prethodnih dana građanima Požarevca stigli su računi za utrošenu vodu, ali je na nekima od njih došlo do greške prilikom obračunavanja dugovanja koja građani imaju prema JKP „Vodovod i kanalizacija“. Naime na računima je došlo do razlike u iznosu dugovanja, pa je tako na gornjem delu računa, u obračunu jedna suma, dok je na uplatnici koja stiže uz račun, suma povećana, odnosno na većini računa duplirana.

Boom93 je kontaktirao ovo javno preduzeće kako bi saznali kako je došlo do greške na računima i koji iznos zapravo građani treba da uplate, a da im ne ostane dugovanje.

Aleksandar Dimitrijević, direktor ovog preduzeća u izjavi za Boom93 pojašnjava da je došlo do greške prilikom štampanja računa.

„Problem je nastao prilikom štampanja računa, a tačan iznos je onaj koji stoji u obračunu. Pravi iznos nalazi se u gornjem desnom uglu računa pored stavke iznos po obračunu i to je novac koji građani treba da uplate“, kaže Dimitrijević.

Kako dodaje tako nešto se retko dešava, ali nakon štampe računi nisu pregledani i to je dovelo do greške na računima, koji su zatim distribuirani potrošačima, što je dalje dovelo do zabune kod građana.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Mozda je taj nov program kojim se hvale podesen da naplacuju vise i tako smanje gubitak

%d bloggers like this: