Društvo

Pročitajte stihove posvećene predsedniku Velikog Gradišta kojima je najavljeno priznanje Zlatni most

FOTO: Opština Veliko Gradište
Predsedniku opštine Veliko Gradište Draganu Miliću uručeno je priznanje “Zlatni most“ na 11. međunarodnoj konferenciji “Dunavskog biznis foruma“, održanoj u Banja Luci.

Forum sa temama kao što su digitalizacija, zaštita životne sredine, ruralni turizam, poslovna infrastruktura i održivi razvoj okupio je nekoliko stotina učesnika iz Republike Srpske i regiona.

Priznanje “Zlatni most“ je dodeljeno predsedniku opštine kao nagrada za regionalnu saradnju i povezivanje ljudi, ideja i tržišta Poduanvskog regiona.

Direktor “Media inventa“ Vlado Markanović stihovima je najavio laureata – opštinu Veliko Gradšte i Dragana Milića:

“Bogatstvo je u glavama ljudi
Ne u onom što lopov pokrade
Gradište se na Dunavu budi
Veliko je – zapošljava mlade.

Priroda mu sreću podarila
Svu lepotu, blago i oluje
O ideji ako ima krila
Zajednički mudro odlučuje.

Slike plove, a Dunav ih stiže
Sa Draganom projekti se bore
Sa pametnim istina je bliže

Кada zapne traži odgovore…“

Nagradu “Zlatni most“ su primili i Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, Jasminka Palurović, gradonačelnica Кruševca, Draško Stanivuković gradonačelnik Banja Luke, Marko Šantić iz Gospodarske komore Federacije BiH, Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Luka Petrović, generalni direktor EP RS, Milutin Đukanović, predsednik Odbora direktora EP CG, Goran Puzović, generalni direktor „Srbijavode“, Martin Bratanič, predsednikTERIS-a i Javor Radovanković, preduzetnik iz Temišvara (Rumunija) i dugogodišnji saradnik i prijatelj opštine Veliko Gradište.

Pored ovih, dodeljene su i nagrade „Zlatna plaketa“ i „Lider održivog razvoja“ za nekoliko lokalnih samouprava i uglednih kompanija regiona.

Ovogodišnji “Dunavski biznis forum“ održan je u sklopu manifestacija povodom proslave dana grada Banja Luka, a organizovali su ga grad Banja Luka, Gradska razvojna agencija Banja Luka i Media invent iz Novog Sada.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend