Društvo

Prodat drugi najveći autobuski prevoznik u Srbiji: “Arriva Litas” ima novog vlasnika

FOTO: M. Veljković/Boom93
Arriva Grupa, evropski pružalac usluga prevoza putnika postigla je sporazum o prodaji svog danskog preduzea “Arriva Danmark A/S” i srpskog preduzeća “Arriva Litas d.o.o.” kao i svog autobuskog poslovanja u Poljskoj “Arriva Bus Transport Polska SP. z.o.o.” Mutares SE & Co. KGaA, međunarodnom finansijskom investitoru, objavljeno je na sajtu advokatske kancelarije Živković/Samardžić.

Prodaja pokrivao ceo danski posao, ceo srpski biznis, koji je drugi po veličini privatni autobuski operater u Srbiji, kao i poljski autobuski biznis.

Očekuje se da će transakcija biti završena do kraja 2022. godine, u skladu sa uobičajenim uslovima zatvaranja, uključujući odobrenje nadzornog odbora Deutsche Bahn-a, i nemačkog saveznog ministarstva za digitalni promet i transport, kao i antimonopolsko odobrenje odgovarajućih lokalnih vlasti.

Arriva Group sa sedištem u Velikoj Brizaniji je deo nemačke Deutsche Bahn AG, jedne od vodećih svetskih kompanija za prevoz putnika i logistike.

Arriva je vodeći provajder za prevoz putnika širom Evrope, zapošljava preko 40.000 ljudi i izvrši oko 1,2 milijarde putovanja u 13 evropskih zemalja.

Mutares SE & Co. KGaA sa sedištem u Minhenu preuzima preduzeća srednje veličine i delove grupa sa sedištem u Evropi koja se prodaju u toku procesa repozicioniranja kod svojih vlasnika i pokazuju potencijal za poboljšanje poslovanja.

Njima je cilj preuzimanje kompanija sa prihodima od 100 do 750 miliona evra.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend