Društvo

Projekat „Matura 2022“: Škole organizuju prevoz maturanata na proslave

Povodom predstojećih proslava završetka srednje škole za učenike treće i četvrte godine, danas je predstavljen projekat “Matura 2022”, kako bi se apelovalo na maturante i vlasnike ugostiteljskih objekata, ali i pojačalo učešće svih koji su u ovaj projekat uključeni sa ciljem što veće bezbednosti svih maturanata.

Učesnici u ovom projektu su lokalna samouprava, Policijska uprava, Školska uprava kao i sve srednje škole na teritoriji grada.

Projekat matura u prethodne dve godine nije bio sproveden zato što nisu bila organizovana okupljanja učenika u ugostiteljskim objektima.

Baner Boom93 Android aplikacija

Prema rečima Gorana Nestorovića, člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje, policija će pojačati prisustvo pored lokala gde su proslave u cilju da se poveća bezbednost pogotovo učesnika u saobraćaju, a, apelovao je I na vlasnike lokala da se uključe u projekat „Matura 2022“, kako bi proslave prošle što bezbednije.

FOTO:Boom93/N.Stojićević

Darko Radovanović, predsednik aktiva direktora srednjih škola je naveo da su u prethodnom periodu u svim srednjim školama održane tribine sa temom bezbednosti i odgovornog ponašanja.

„Škole su obezbedile prevoze do i od lokala gde se odvijaju proslave, kako bi se i maturantima, ali i roditeljima izašlo u susret da se deca vrate bezbedno“, zaključio je Radovanović.