Društvo

Prosečna zarada u Požarevcu oko 585 evra

novac
Ilustracija/pixabay
Prosečna zarada u Požarevcu obračunata poslednjeg meseca 2021. godine iznosila je skoro 70.000 dinara, tačnije 69.119, odnosno oko 585 evra, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Sa ovom zaradom Požarevac se našao ispod republičkog proseka, koji je u decembru iznosio 74.629 dinara, a među opštinama u okrugu, platama iznad republičkog proseka mogu da se pohvale samo zaposleni u Gradskoj opštini Kostolac.

Njima je na račune u decembru u proseku uplaćeno 82.047 dinara.

Među ostalim opštinama najniže plate imali su zaposleni u opštini Golubac, 52.257, dok su stanovnici Žagubice imali najviše zarade, 56.420 dinara.

Međutim, najčešće pitanje koje građani postavljaju sebi je koliko je zaposlenih u Požarevcu zaista primilo ovu platu u decembru.

Ipak i pored prosečnih zarada koje bilo da su iznad ili ispod republičkog proseka, za građane je svakako bitnija medijalna zarada, koja je u decembru iznosila 53.349 dinara, što znači da je polovina svih zaposlenih ostvarila zaradu do ovog iznosa.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend