Društvo

Prosečna zarada u Požarevcu u februaru niža od januarske

zarada
Boom93
Prosečna neto zarada u Požarevcu u februaru iznosila je 61.309 dinara, što je za oko 1.800 dinara niže nego u januaru.

Kako je prosečna neto zarada u Srbiji ostvarena u februaru iznosila 62.280 dinara, iznad ovog proseka našla se samo ona koju su ostvarili zaposleni u Gradskoj opštini Kostolac, na čije je račune u proseku uplaćeno po 70.012 dinara.

Međutim, plate u Kostolcu su u januaru takođe bile više od februarskih, što se može opravdati manjim brojem radnih dana.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku sve ostale opštine Braničevskog okruga ostvarile su neto prosečne zarade koje su daleko niže od republičkog proseka. Najmanju prosečnu platu imali su stanovnici opštine Veliko Gradište, čiji su računi u februaru u proseku bili „teži“ za 47.491 dinar.

Rast bruto zarada u periodu januar–februar 2021. godine, u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 6,0% nominalno, odnosno 4,8% realno. Istovremeno, neto zarade su porasle za 6,2% nominalno i za 5,0% realno.

U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečna bruto zarada za februar 2021. godine nominalno je veća za 6,9%, a realno za 5,6%, dok je prosečna neto zarada nominalno veća za 7,1%, odnosno za 5,8% realno.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend