Društvo

Protest ispred Linglonga, kompanija poslala „uputstva“ radnicima

FOTO:N1/Printcsreen
Uoči protesta kompanije domaćeg podizvođača angažovanog na gradilištu, zbog višemesečne nemogućnosti naplate potraživanja, uprava fabrike "Linglong" u Zrenjaninu svim radnicima poslala je saopštenje na kineskom i srpskom jeziku, u kom se najavljuje "neka vrsta aktivnosti" ispred fabrike, a u nastavku se navodi da radnicima nije dozvoljeno slikanje, zastajkivanje, davanje intervjua. Nalaže im se da na vreme dođu na posao, da kašnjenje niie dozvoljeno i da moraju da poštuju kompanijska pravila, saznaje N1.

Izvori N1 kažu da su saopštenje dobili jutros oko 6.00.

Protest koji je počeo u 9.00 organizuje kompanija „Alfa technics“ iz Svilajnca, u pozivu na protest koji je stigao na e-mail redakcije N1 navodi se da protestuju zbog „višemesečne nemogućnosti naplate potraživanja i da su jedna od više od 100 kompaniia sa istim problemom“.

I ranije su se pojavljivale nezvanične informacije o tome da „Linglong“ ne plaća podizvođače i da je to jedan od razloga zbog kog se i kasni sa radovima.

Podsetimo, prema poslednjim najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz avgusta prošle godine, proizvodnja u „Linglongu“ je trebalo da počne još u martu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend