Društvo

Protest Arrive ispred skupštine Požarevca

Zaposleni u Arrivi Litas održali su danas protest u gradskom parku u Požarevcu ispred zgrade skupštine i iskazali nezadovoljstvo zbog odluke grada da ugovor o gradskom prevozu za narednih deceniju i po dodeli drugim firmama.

Centralnim ulicama grada trubeći sporoj vožnji i sa sirenama prošli autobusi iz flote ove kompanije, a uporedo sa njima prošla je protesna kolona radnika.

U Arrivi smatraju da ima nezakonitih postupanja u tenderu za izbor privatnog partnera za javni prevoz i najavljuju da će, ukoliko bude bilo potrebno, pravdu tražiti i pred međunarodnim institucijama.

Generalni direktor Arriva Litas za Srbiju, Negoslav Jovanović tender je nazvao demonstracijom moći, silovanjem pravde i prava.

„Donosioci odluka nisu u ovoj zgradi, nisu ni u Beogradu u Republičkoj komisiji za zaštitu prava ponuđača. Donosioci odluka su akriveni…“

Negoslav Jovanović (foto:U.U.)

U Arrivi kažu da su u odnosu na konkurenciju ponudili bolje finansijske uslove za 2 miliona evra, da je ugovor dodeljen firmi koja jedina ima 25 autobusa na prirodni tečni gas, iako projekat javno-privatnog partnerstva nabavku takvih autobusa predviđa u periodu od 6 meseci od zaključenja ugovora.

Oni dovode u pitanje i ekološku prihvatljivost takvih vozila i tvrde da autobusi euro 6 klase koje poseduje Arriva Litas imaju nižu emisiju štetnih gasova od  vozila koja se traže u tenderu, starosti od 9 do 15 godina.

Odluku o nametanju takvih vozila tumače kao nameru da se njihova kompanija onemogući da pobedi na tenderu.

Oni su pozvali odbornike lokalne skupštine da u vezi odluke o izboru prevoznika glasaju po svojoj savesti.

Gradu Požarevcu na pisarnici je ostavljen zahtev kompanije za zaštitu zakonitosti u postupku izbora privatnog partnera za javni prevoz.

Protestu su osim dela zaposlenih sa članovima porodica, prisustvovali i nekadašnji rukovodioci i penzioneri Litasa.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Pa veća gužva bila za otvaranje Švapsog Lidla , nego li za spasavanje legendarne Požarevačke firme. Požarevlanji, sram Vas bilo.
    PS
    A i kad Vam Bambi odneli u Vršac ,situacija nije bila niša bolja.

  • ovo liči da mora ovako,došao čika što bije šamare,garant zbog šamara ispalo ovako.Ovo je providno i smešno,ali šta češ šamari su zakon

%d bloggers like this:
Send this to a friend