Društvo

Protest više stotina radnika EPS-a, traže ispunjenje tri zahteva

FOTO: Boban Milivojević

FOTO: Boban Milivojević

U Beogradu se održava protest Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije (EPS). Kako je najavljeno ranije, miran protest organizuje se sa ciljem da se ispune tri zahteva – povećanje zarada, smena v.d. direktora Miroslava Tomaševića i poštovanje kolektivnog ugovora.

„Glavni cilj ovog mirnog skupa je povećanje plata. Moramo se boriti za to. takođe, jedna od tačaka koje su tražene je smena Tomaševića. Kako bismo digli proizvodnju na nivo na kom treba da bude, treba nam pomoć Vlade, pa i predsednika Nadamo se da ćemo dobiti razumevanje od njih. Tražimo i poštovanje kolektivnog sporazuma“, rekao je Srđan Alimpijević, direktor Površinskih kopova u Rudarskom basenu Kolubara.

Okupljeni zvižde protiv v.d. direktora, Miroslava Tomaševića, čiju ostavku i traže.

FOTO: Boban Milivojević

Osim toga, o ostavci Tomaševića, poručili su: „Odlazi, ili će Srbija biti u mraku“.

Nose transparente: „Proizvodnja sve veća plata sve manja“, „Raditi znači živeti od svog rada“, „Ćutanje danas, beda sutra“.

Predsednik ovog sindikata Srđan Alimpijević ranije je rekao da se na protestu upozorenja ispred direkcije EPS očekuje više stotina radnika iz kopova „Kolubara“, iz termoelektrana Kostolac i „Nikola Tesla“ i iz same direkcije.

FOTO: Miloš Stefanovic