Društvo

Protesti ekoloških organizacija: Aktivista probio kordon policije

Foto: FoNet

Kordon policije ih sprečava da priđu Palati Srbija, dok su učesnici protesta u više navrata pokušavali da ih trčanjem zaobiđu, zbog čega je izgledalo kao da jedni i drugi „jure“ po parku uz Bulevar Nikole Tesle.

Komentarišući tu situaciju, direktor kampanje Kreni-promeni Savo Manojlović je rekao da je to „slika buduće Srbije“, gde su, kako je istakao, slobodni građani napolju, a „kriminalci zatvoreni“ u objektu koji će policija čuvati.

U jednom trenutku aktivista Dragan Simović iz Gornjih Nedeljica probio je policijski kordon, a policija ga je zadržala. Demonstranti su reagovali skandiranjem „Uhapsite Vulina“, a predstavnik Manojlović je policiji dao rok od 10 minuta da ga puste, inače će demonstranti sa rukama uvis krenuti na kordon. Simović je ubrzo pušten i vraćen među demonstrante.

On je za N1 rekao da ih predstavnici vlasti već danima izbegavaju i da je sramota da niko neće da čuje njihovu muku. „Pokušali smo da probojemo blokadu, došli smo ko ljudi, od prošlog četvrtka kampujemo, došli smo im na noge, ja to kao domaćin ne mogu da razumem. Sram ih bilo. Meni kad doše nego pred kuću, hoću rukav da mu pocepam da uđe, da popijemo kafu, rakiju“, kazao je Simović.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend