Društvo

Protesti širom Srbije: Blokada na Gazeli, prvi put i na graničnom prelazu

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)
Građani i danas, na poziv ekoloških organizacija, organizuju blokade na više saobraćajnica u Srbiji.

U 13 časova počela je blokada na Gazeli kod Sava centra u Beogradu, Preljini, Užicu… Prvi put se organizuje i blokada jednog graničnog prelaza – blokiran je prelaz Trbušnica kod Loznice.

Ekološke organizacije traže da sve potpisano sa Rio Tintom bude objavljeno i da se ukine uredba Vlade o prostornom planu za projekat “Jadar”.

Ekološke organizacije traže da sve potpisano sa kompanijom Rio Tinto bude objavljeno i da se ukine uredba vlade o prostornom planu za projekat “Jadar”.

Nešto više od sto ljudi blokiralo je Ibarsku magistru u Preljini, blokiran je pristup i graničnom prelazu Trbušnica a počelo je okupljanje i u Preljini nadomak Čačka gde je planirana blokada Ibarske magistrale.
Aktivista Miran Pogačar je neposredno pre blokade graničnog prelaza za portal Nova.rs izjavio da je “potrebno je hitno ukinuti projekat Jadar i staviti moratorijum na iskopavanje litijuma”.

“Ovo je samo pokazna vežba”, rekao je Pogačar.

Protest se za sada odvija bez incidenata.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend