Društvo

Prvaci će od Grada dobiti školski pribor, roditelji su knjige morali da kupe

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

Ni ove školske nije ništa nije urađeno po pitanju besplatnih udžbenika za prvake na teritoriji Požarevca. Sprovođenjem ove mere roditeljima i deci bilo bi olakšan početak školovanja.

Gradonačelnik, Saša Pavlović je ranije na pitanje da li će Grad izdvojiti za besplatne udžbenike za sve prvake rekao da se razmišlja o tome i da se traži način.

“Imali smo par nekih preliminarnih planova za besplatne udžbenike, ali moramo videti kakvi će nam prihodi biti. Moramo biti obazrivi sa budžetom”, naveo je ranije.

Prvaci će u narednom periodu dobiti besplatan školski pribor koji će u narednom periodu biti podeljen učenicima prvog razreda. Ove godine lokalna samouprava kupila je 550 paketa za prvake.

U ovogodišnjim paketima prvaci će kao i prethodnih godina dobiti pernicu sa jednom gumicom, zarezač, 3 olovke, 10 bojica, po jedan trougao i lenjir, 8 flomastera i jedan raspored časova.

Takođe če dobiti po jednu svesku A4 formata sa kvadratićima i širokim linijama, vodene boje sa četkicom, plastelin raznih boja, jedan kolaž papir samolepljivi i set lenjira.

Inače, Ugovor je dodeljen preduzeću Faktor doo iz Niša, a vrednost ugovora iznosi 482.460 dinara bez PDV-a.