Društvo

Prvacima podeljeni školski paketići (FOTO)

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

Ove godine u osnovne škole upisano je 660 prvaka. Školski pribor su danas na poklon dobili svi učenici prvog razreda na teritoriji Požarevca. Gradski funkcioneri podelili su paketiće u osnovnim školama „Sveti Sava“, „Desanka Maksimović“, Kralj Aleksandar  I“, Jovan Cvijić“, „Miloš Savić“, Sveti vladika Nikolaj“, Dositej Obradović“ i „Vuk Karadžić“.

Prvake osnovne škole „Sveti Sava“ u Požarevcu posetili su danas gradonačelnik, Saša Pavlović i član gradskog veća zadužen za prosvetu, Goran Nestorović i podelili im paketiće za polazak u školu. U ovoj školi u prvi razred krenulo je 64 mališana.

„Tradicionalno dodeljujemo školski pribor prvacima. Ovde imamo 64 prvaka. Grad Požarevac aktivno učestvuje u oblasti obrazovanja i prosvete i pored ovoga imamo niz drugih mera koje sprovodimo kao pomoć porodici, ali takođe i niz drugih mera i kroz investicije pomoći obrazovanju i prosveti i kroz stvaranje što boljih uslova za učenike i za moje drage kolege prosvetare.“, rekao je Pavlović.

Direktorka osnovne škole „Sveti Sava“, Margareta Sekulović podsetila je da je obezbeđivanje prevoza za učenike osnovnih i srednjih škola koje dolaze u Požarevac, kao i obezbeđivanje jednokratne pomoći za nabavku udžbenika koje porodice dobijaju značajna pomoć Grada. „To nije zanemarljivo i to je velika pomoć za svaku porodicu“, rekla je direktorka.