Društvo

Prvacima podeljeni školski paketići (FOTO)

Foto: S.Lisac
Ove godine u osnovne škole upisano je 660 prvaka. Školski pribor su danas na poklon dobili svi učenici prvog razreda na teritoriji Požarevca. Gradski funkcioneri podelili su paketiće u osnovnim školama "Sveti Sava", „Desanka Maksimović“, Kralj Aleksandar  I“, Jovan Cvijić“, „Miloš Savić“, Sveti vladika Nikolaj“, Dositej Obradović“ i „Vuk Karadžić“.

Prvake osnovne škole „Sveti Sava“ u Požarevcu posetili su danas gradonačelnik, Saša Pavlović i član gradskog veća zadužen za prosvetu, Goran Nestorović i podelili im paketiće za polazak u školu. U ovoj školi u prvi razred krenulo je 64 mališana.

„Tradicionalno dodeljujemo školski pribor prvacima. Ovde imamo 64 prvaka. Grad Požarevac aktivno učestvuje u oblasti obrazovanja i prosvete i pored ovoga imamo niz drugih mera koje sprovodimo kao pomoć porodici, ali takođe i niz drugih mera i kroz investicije pomoći obrazovanju i prosveti i kroz stvaranje što boljih uslova za učenike i za moje drage kolege prosvetare.“, rekao je Pavlović.

Direktorka osnovne škole „Sveti Sava“, Margareta Sekulović podsetila je da je obezbeđivanje prevoza za učenike osnovnih i srednjih škola koje dolaze u Požarevac, kao i obezbeđivanje jednokratne pomoći za nabavku udžbenika koje porodice dobijaju značajna pomoć Grada. „To nije zanemarljivo i to je velika pomoć za svaku porodicu“, rekla je direktorka.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Da li je nekome palo na pamet da te paketiće podeli u avgustu, ili 1. septembra? Ovako, svi roditelji su već kupili pernice, sveske i ostalo. Deca idu u školu već dve nedelje, ne verujem da je iko čekao kada će grad to da podeli, da bi uštedeo dve hiljade dinara, kolika je tržišna vrednost poklona, naročito što nisu ni objavili kao informaciju da će deca to dobijati, pa da roditelji računaju s tim.
    Da je neko iole razmislio, moglo je da se javi školama (nema ih trista), pa da kada deca dolaze na upis, tamo u junu ili kada se to već radi, da se kaže roditeljima da će grad pokloniti to i to, pa da računaju s tim. Ovako, sto posto sam siguran da je ovo samo duplikat svim roditeljima prvaka.
    Super poklon, kao kada dobiješ na poklon zimske čizme, ali u maju…

%d bloggers like this:
Send this to a friend