Društvo

Prvomajski protest u centru Beograda, sindikat pozvao radnike da se „opasulje“

Foto: Pixabay/ilustracija
Pod sloganom "Opasulji se - organizuj se u sindikat" Ujedinjeni granski sindikat "Nezavisnost" tačno uz podne otpočeo je protest na Trgu Nikole Pašića sa porukom da su radnici svesni da se sa, kako kažu, opasuljivanjem počelo još 90-ih, ali da očigleno posao još nisu završili.

„Duboko verujemo da samo udruženi radnici mogu da ostvare svoja prava, i zato pozivamo sve da postanu deo porodice ‘Nezavisnosti’. Dajemo sebi za pravo da bez obzira na sve probleme radnika u Srbiji, obeležimo Prvi maj praznično, šaljući poruke o kontinuitetu naše borbe za zdravo i bezbedno radno mesto, kvalitetne kolektivne ugovore i dostojnu zaradu“, poručili su predstavnici sindikata „Nezavisnost“.

Kako javlja reporterka N1, okupljeni radnici nose zastave sindikata „Nezavisnost“ i parole na kojima piše „Opasulji se“.

Pojedini kažu da su prava radnika u Srbiji ugrožena, da su zarade na nezavidnom nivou i da država ne čini dovoljnio kako bi se situacija poboljšaja.

U većini slučajeva kada se obrate nadležnim institucijama, kako kažu, nailaze na zatvorena vrata.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend