Društvo

Računi za vodu i smeće uskoro će se plaćati na šalterima u novom prostoru (FOTO)

Foto: S. Lisac

Foto: S. Lisac

Građani će uskoro plaćati račune za vodu i smeće na šalterima koji će biti u prostorijama koje trenutno koristi direkcija JKP Komunalne službe.

Direktor Vodovoda, Aleksandar Dimitrijević potvrdio je ovu informaciju za Boom 93. Radi se o delu prostora koji je ostao u vlasništvu Grada, dok su ostali objekti vraćeni restitucijom. Na mestu gde se trenutno nalazi uprava JKP “Komunalne službe” biće smešteni šalteri za plaćanje računa za vodu i smeće.

“Građani će moći na jednom mestu da plate vodu i kanalizaciju i smeće. Tu će vršiti i plaćanje i reklamacije. Prostor je veliki. Trenutno se sređuje, biće osposobljen do sredine juna. Okrečeno je i povezano elektronski, sledi montiranje šaltera i prenos dokumentacije”, rekao je Dimitrijević

Baner Boom93 Android aplikacija

Inače, Vodovod je izmirio sve obaveze i izvršio sporazumni raskid ugovora bez nadoknada za poslovni prostor u ulici Voje Dulića. koji je koristio dve godine.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ se najpre u julu 2020. godine preselilo u prostor u ulici Voje Dulića broj 4, da bi se nakon dve godine, početkom ove godine preselilo u  poslovnu zgradu koju je kupio Grad Požarevac. U holu zgrade osposobljen je privremeni šalter za plaćanje računa za vodu. Saznajemo da uprava JKP “Komunalne službe” još uvek nije preseljena.

Podsetimo, nakon što je kupio poslovni prostor nekadašnje Komercijalne banke, Grad Požarevac dao ga je na korišćenje i upravljanje javno komunalnim preduzećima “Vodovod i kanalizacija” i “Komunalne službe” za obavljanje kancelarijskih poslova, odnosno za obavljanje komunalne delatnosti od opšteg interesa. Ovaj poslovni prostor nekadašnje Komercijalne banke Grad je kupio za skoro 72 miliona dinara.