Društvo

Radio Boom 93 – 29. godina “uzvodno protiv vetra”

Jedna od najstarijih i najpoznatijih privatnih lokalnih radio stanica u Srbiji, radio "Boom 93", na današnji dan počeo je da emituje radijski program.

Signal je počeo da emituje 6. septembra 1992. godine na frekvenciji 93,4 MHz, a prva pesma koja je otišla u etar je “London Calling – The Clash”.

Politički nezavisan, od svog osnivanja Boom 93 je bio protiv ratnohuškačke politike, nepoštovanja i kršenja ljudskih prava, pljačke i kriminalizacije Srbije. Ovakav pristup doneo je radiju čitav niz problema u prošlosti, zbog čega je više puta bio zabranjivan tokom vladavine režima Slobodana Miloševića.

Boom 93 je urban, otvoren, nezavisan, profesionalan i informiše građane štiteći javni interes. Na taj način program Boom93 ispunjava sve funkcije – informativnu, zabavnu, kulturnu, marketinšku, uz prebacivanje na mobilizatorsku i angažovanu u vanrednim situacijama.

“ I danas naša medijska kuća podržava i zalaže se za poštovanje ljudskih prava, rodnu ravnopravnost, borbu protiv nasilja, zaštitu životne sredine i sistemsku reformu društva, kao i uspostavljanje nekog boljeg sistema vrednosti u društvu” kaže Milorad Tadić, direktor i glavni i odgovorni urednik Boom93.

Radio Boom93 je jedan od osnivača ANEM-a. Godine 1998. pripala mu je nagrada “Jug Grizelj” za unapređivanje slobodnog novinarstva, širenje slobode izražavanja i sprečavanje mržnje među ljudima.

Boom 93 je danas kao lokalni medij primarni izvor informacija građanima o radu lokalnih vlasti, kao i o političkim, kulturnim i drugim relevantnim zbivanjima u Požarevcu i okolini. Na taj način opravdava značaj i ulogu lokalnih medija u lokalnoj zajednici I predstavlja mehanizam putem koga građani mogu da učestvuju u javnom životu, iskazuju svoje interese, ukazuju i raspravljaju o svojim problemima u svakodnevnom životu.

Foto: arhiva
Foto: Boom 93

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend