Društvo Ekonomija

Radnici C&A nakon stečaja: Pola smo prodali, a pola su ukrali

FOTO: Nova screenshot
Poznati brend C&A koji svoje radnje ima širom Srbije poslovanje u našoj zemlji je završio. Kompanija koja ide pod stečaj ostavla je 135 radnika bez posla.

Od momenta kada je proglašen stečaj i objavljeno zvanično saopštenje kompanije, u medijima se navode razni propusti, ali i nemar radnika koji su ostali bez posla.

Ekipa portala Nova obišla je jednu od radnji pomenute kompanije, i tamo zatekla rusvaj iza spuštenih rešetaka.

Na prvi pogled deluje kao da je radnja već zatvorena, međutim radnici su otkrili šta se zapravo dešava.

„Radnja radi, ali ne za kupce. Spustili smo rešetke kako bismo sačuvali neku imovinu. Ljudi koji kupuju kod nas dolaze jer su čuli da imamo popuste. Ne, nemamo popuste i mediji koji su to objavili nisu objavili istinu. Imamo one naše standardne popuste, ali nekih većih nema. Takođe, mnogo robe je ukradeno, od kabina za presvlačenje su napravili haos, a mi smo pokušali da to sredimo koliko-toliko. Svaka druga osoba je na vratima od radnje pištala, ne tvrdimo, ali znamo da toliko robe nismo prodali i da je pola pokradeno“, kaže jedan od zaposlenih.

Ostali su prazni rafovi i radnici koji uprkos svemu ne žele da odu i ostave sve tako, već sređuju radnju i čiste je, dok, kako kažu, gaje nadu da će se ipak nešto desiti i da će njihove jade neko čuti.

Podsetimo, kompanija C&A Srbija proglasila je stečaj, nakon što je, kako je saopštila, „postala meta organizovane carinske prevare nepoznatih počinilaca“.

„Počinioci su sistematično počinili više od 300 prevarnih radnji kojima se krše carinski propisi Republike Srbije. Ova odluka utiče na 14 prodavnica i oko 135 zaposlenih u Srbiji. Situacija je veoma specifična i primenjuje se samo na Srbiju. Ovaj razvoj događaja ni na koji način se ne tiče drugih tržišta na kojima posluje C&A“, navodi se u saopštenju kompanije iz Dizeldorfa, koja prodaje tekstilnu robu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend