Društvo

Radno vreme tokom Uskrsa: U nedelju otvorene samo pijace i zdravstvene ustanove

Boom93 arhivska fotografija

Boom93 arhivska fotografija

Tokom predstojećih uskršnjih praznika javna preduzeća i ustanove imaće izmenjeno radno vreme, dok će u nedelju biti otvorene samo pijace, apoteke i zdravstvene ustanove.

Glavna Pošta u Požarevcu neće raditi u petak i ponedeljak, a u subotu šalteri će raditi od 8 do 14 časova. Ostale pošte u gradu ne rade petak, subotu, nedelju i ponedeljak.

Banke će za klijente biti zatvorene od 22. do 25. aprila, a sa radom počinju u sredu 26.

Baner Boom93 Android aplikacija

Šalteri u javnim preduzećima za naplatu takođe neće raditi tokom praznika.

JKP „Parking servis“ Požarevac parkiranje neće naplaćivati na svim javnim parkiralištima u gradu od petka 22. aprila do utorka 26. aprila. Šalteri preduzeća takođe neće raditi u istom periodu.

Dom zdravlja u Požarevcu tokom prazničnih dana radiće sa pacijentima od 7 do 13 sati. Pacijenti koji se jave posle 13 časova preuzimaće Služba Hitne pomoći.

Kovid ambulanta radiće tokom svih dana praznika od 7 do 17 časova.

U ogranku Кostolac sve pacijente od 21. aprila od 20,30 do 4. maja do 7 sati preuzima dežurna služba

Takođe, vakcinacija će se u petak, subotu i ponedeljak, odnosno 22., 23. i 25. aprila obavljati od 8 do 12 časova, dok u nedelju na Uskrs vakcinalni punkt neće raditi.

Zavod za javno zdravlje Požarevac tokom praznika neće raditi testiranje na koronavirus. Antigenski testovi radiće se zaključno sa četvrtkom do 13 časova, dok će PCR testovi biti rađeni još sutra, u sredu, kako bi se rezultati dobili u četvrtak.

Centralna apoteka u Požarevcu radiće nepromenjeno tokom praznika, uz noćna dežurstva od 22 sata. Apoteke kod Doma zdravlja, na lučičkom putu, zabelskom putu, u Čede Vasovića i na Starom korzou, radiće 22. i 23. aprila od 8 do 14 časova, dok u nedelju neće raditi.

Sve pijace u gradu će tokom uskršnjih praznika raditi uobičajeno.

Stop Shop u Požarevcu će u petak 22. aprila raditi skraćeno do 18 časova, u subotu i ponedeljak sve prodavnice će raditi uobičajeno dok je Uskrs neradan dan.

Marketi u gradu će tokom praznika raditi po izmenjenom radnom vremenu. Tako će svi veći marketi 22. aprila raditi skraćeno od 7 do 18 časova. U subotu 23. aprila prodavnice će raditi po redovnom radnom vremenu. Na Uskrs, 24. aprila će sve prodavnice biti zatvorene, a od ponedeljka 25. aprila sve prodavnice će raditi uobičajeno.

Za učenike osnovnih škola raspust počinje u petak i trajaće do utorka 3. maja, a u školske klupe se vraćaju u sredu 4. maja.

Učenici srednjih škola će odmarati za Uskrs i 1. maj, ali će od 26. do 29. aprila pohađati nastavu.