Društvo

Radovi u Sunčanom parku koštaju blizu 200 hiljada evra (FOTO)

Igralište Nivea
Radovi na rekonstruisanju Sunčanog parka zvanično su završeni u decembru prošle godine. Ostalo je da se definiše gde će stare sprave sa igrališta za decu biti postavljene. Čeka se uvođenje video nadzora na igralištu.

U Sunčanom parku postavljene su nove klupe, kante za smeće, betonske žardinjere, ograde i mobilijar.

Završena je rekonstrukcija dečijeg igrališta koje se nalazi između Centra za kulturu i glavne pošte. Stara gumena podloga je skinuta i postavljena nova, a sve sprave na Niveinom igralištu su uklonjene i zamenjene novim. Igralište je sada ograđeno. Još uvek nije zamenjen dotrajali pult za prepovijanje i za presvlačenje beba, koji se nalazi u okviru igrališta.

Još uvek se ne zna tačna lokacija na koju će biti smešteni stari rekviziti za decu.

Vladimir Petrović, član gradskog veća zaduženog za komunalnu infrastrukturu kaže za Boom 93 da će stare sprave za decu najverovatnije biti postavljene u jednom delu Ljubičeva.

Čeka se na postavljanje najavljenog video nadzora koji će biti vezan direktno za gradsku upravu, odakle će obezbeđenje nadgledati igralište i po potrebi, ukoliko primeti neko nedolično ponašanje, prijaviti policiji.

Zaustavljena je seča stabala, zbog reagovanja pojedinih udruženja i pojedinaca koji su ukazali da su pojedina stabla prema projektu bila planirana za sanaciju, a ne za seču. Međutim, ta stabla su posečena i uklonjena.

Radovi u Sunčanom parku povereni su preduzećima iz Požarevca, Salakovca i Rumenke.

Vrednost radova iznosila je 195 hiljada evra, odnosno 23 miliona dinara.

Sunčani park pre radova…

Sunčani park posle rekonstrukcije

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Mora da se šalite da su radovi završeni?! Pa šta su naplatili 200.000 evra, za ime sveta?! Pa pričalo se i o postavljanju zalivnog sistema, o promeni behaton ploča na trotoarima,… Za tolike pare smo dobili nekoliko kamiona muljaka koji je raspoređen naokolo, stubiće sa lancima i par novih sadnica!!! Pa ovo je otimačina kakve nikad bilo nije! Uz sve to, izvodili su radove i u ulici Jovana Šerbanovića, koja je kompletno renovirana, kolovozi i trotoari, pre samo par godina. Oni su preko toga postavljali nove okvire za stabla i nešto betonirali! Pa kako to projekat na projekat? Posle kažu nema para za zatvoreni bazen, pa vi nas kompletno pravite na b….le. Ovo je nečuveno. Za ovo će neko morati da odgovara, kad – tad.

  • Nema glupljih ljudi u ovom delu sveta od Srba…trebali su da naplate pola miliona eura a Pozarevaljani na to da mekecu…

%d bloggers like this:
Send this to a friend