Društvo

Rajić na otvaranju atletskog stadiona: Ovo je nešto što smo jako dugo čekali

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

<strong>Veliki dan za Atletski klub Požarevac i ovo je nešto što smo jako dugo čekali, godinama. Nešto o čemu smo svi sanjali i stvarno mi je drago što to dočekali, </strong>rekla je na otvaranju atletskog stadiona u Požarevcu, atletičarka Maša Rajić, koja je ove godine postala državna prvakinja u trci na 800 metara.

Rajić se zahvalila svima koji su učestvovali u izgradnji i doprineli otvaranju atletskog stadiona. Pozvala je svu decu da se oprobaju u atletici, jer se možda se neko od njih pronađe onako kako sam se ja pronašla. Dodala je da očekuje još bolje rezultate.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca, Saša Pavlović koji je rekao da ovaj događaj, kao sastavni deo Evropske nedelje sporta, ima za cilj da promoviše fizičku aktivnost za sve kategorije bilo da je u pitanju nivo kondicije ili starosni uzrast.

Vetar u leđa su nam bili uspesi naših atletičara koji su ih postizali bez adekvatnih uslova za treninge

Selektor atletske reprezentacije Srbije, Edin Zuković, rekao je da je Maša Rajić napravila uvod u ono što se danas dešava, jer ovakvi objekti bez sportista i osvajanja medalja nemaju svrhu.

Ova deca su dokaz da će ovaj objekat imati svrhu i da pored ulične trke koju Grad tradicionalno organizuje, vrlo brzo, možda čak i sledeće godine organizuje i atletska takmičenja na ovom stadionu i da vidimo ovde sve naše najbolje sportiste kao iz Požarevca tako i iz Srbije“, rekao je Zuković.

Atletska staza se sastoji od 6 kružnih staza dužine 400 metara i 8 staza na pravcu. Zaletišta za sve skakačke discipline – skok u dalj, troskok, skok u vis i skok s motkom i bacačke discipline – bacanje kugle, kladiva, diska i koplja.

Borilišta su pozicionirana na zelenim ili tartan površinama formiranim unutar atletske staze. Oko staze je postavljen zaštitni pojas od behatona u širini od jednog metra. Stadion će ispunjavati uslove za sva nacionalna takmičenja i neka međunarodna takmičenja.