Društvo

Rajičić: Rekonstrukcijom Doma zdravlja Kučevo dobija najmoderniji objekat u okrugu

FOTO: SO Kučevo
Opština Kučevo je potpisala ugovor za rekonstrukciju Doma zdravlja u ovoj opštini.

Ugovor je potpisan sa grupom ponuđača koju čine preduzeća „Modulor“ doo i „Tesla sistemi“ doo iz Beograda. Vrednost potpisanog ugovora je 243.301.867,14 dinara bez PDV-a.

Kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji, predviđeni su građevinski radovi na rekonstrukciji i energetskoj sanaciji objekta Doma zdravlja „Boško Vrebalov“ u Кučevu.

Dr Ivan Rajičić, predsednik Opštine Kučevo je za Boom93 rekao da će ova rekonstrukcija obuhvatiti i mašinski deo Doma zdravlja.

„Tokom radova biće urađena zamena kotlova, potpuna zamena krovnog pokrivača i unutrašnje i spoljašnje stolarija. Takođe, planirana je i ugradnja panoramskog lifta. Predivđena je i potpuna rekonstrukcija platoa ispred samog Doma zdravlja. Na taj način omugućićemo da građani Kučeva primarnu zdravstvenu zaštitu dobiju u jednom od najmodernijih objekata u Braničevskom okrugu“, istakao je Rajičić.

On je dodao da je opština Kučevo dužna da obezbedi novac za stručni nadzor radova.

Sredstva za realizaciju ugovora obezbeđena su u  skladu sa Sporazumom o bespovratnim sredstvima između КfW banke i Kancelarije za javna ulaganja. Očekuje se da se sa izvođenjem radova počne do kraja marta.

Rok za završetak projekta je 8 meseci.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend