Društvo

Raspisan konkurs za obuku vatrogasaca, posao za 13 kandidata u okrugu

Boom93/N.Stojićević
Konkurs za osnovnu obuku za zainteresovane mladiće i devojke starosti od 19 do 30 godina za posao vatrogasca-spasioca raspisalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, a priliku za posao u vatrogasnim jedinicama dobiće i 13 kandidata u Braničevskom okrugu. Rok za prijavu je 25. maj.

Od 300 kandidata koliko će biti primljeno na obuku u celoj zemlji, njih 5 će posao dobiti u Požarevcu za potrebe vatrogasno-spasilačkog bataljona.

U ostalim opštinama okruga, posao će dobiti po 1 kandidat u Velikom Gradištu, Kučevu i Petrovcu na Mlavi, 3 u Žagubici i 2 u opštini Žabari.

Uslovi su, kako se navodi u konkursu, da osobe koje se prijave budu iz Srbije i da najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji mesta za koje je raspisan konkurs, kao i da imaju završenu srednju školi.

Da ne postoje bezbedonosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom C kategorije, da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti, piše u konkursu.

Pravo učešća imaju i osobe koje imaju dozvolu za B kategoriju, uz obavezu da ispit za C kategoriju polože u roku od godinu i po dana od završetka obuke.

Prijave se podnose u policijskoj stanici u mestu prebivališta kandidata, a svi detalji konkursa i potrebna dokumentacija mogu se videti OVDE.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ne bi taj posao radio nikad ni taj ni u policiji ni vojsci ,neka ga rade ovi sa stranackim knjizicama .

%d bloggers like this:
Send this to a friend