Društvo

REM danas bira nove članove upravnih odbora RTS i RTV

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) danas odlučuje o novom sastavu upravnih odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televzije Vojvodine (RTV), saznaje list "Danas".

Prema nezvaničnim saznanjima tog lista, Upravni odbor (UO) RTS je juče održao poslednju sednicu u dosadašnjem sastavu.

„Ono što može biti problem, jeste i činjenica da će na današnjem zasedanju o upravnim organima odlučivati svega šest čanova Saveta, dok je za izglasavnje svakong novog člana potrebna dvotrećinska većina glasova“, piše „Danas“.

Savet bi trebalo da izabere po šest novih članova upravnih odbora RTS i Radio-televizije Vojvodine, koji će u narednih pet godina upravljati javnim medisjkim servisima, sa liste od ukupno 62 kandidata.

„Za mesto u UO RTS prijavilo se 46 kandidata, a medju prijavljenima su i dosadašnji članovi, kojima ističe mandat u aprilu ove godine: Vladimir Vuletić, Zorica Šujica, Branko Radun, Miroslav Nikolić, Simona Mitrović Dunjić i Ljiljana Djurdjevac. Slično je i u pokrajinskom RTV, gde se medju 16 kandidata za UO nalazi i pet sadašnjih članova“, podsetio je list.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend