Društvo

Republički geodetski zavod zapošljava 186 radnika

Foto: N1/printscreen
Vlada Srbije dala je saglasnost Republičkom geodetskom Zavodu (RGZ) da otvori konkurs za stalno zapošljavanje stručnih kadrova za 186 radnih mesta, objavljeno je na sajtu RGZ.

Institucija koja je tokom juna bila blokirana hakerskim napadom navodi da je ovo prilika da mladi počnu da rade „u državnoj instituciji koja je lider na polju digitalizacije, a [koja] u svom fokusu ima građane i privredu kojima je na usluzi“.

Konkurs će biti objavljen za 113 radnika sa visokom i višom stručnom spremom, najviše inženjere geodezije, informatike i diplomirane pravnike da konkurišu, kako piše na sajtu RGZ.

Konkurs će biti objavljen i za 71 mesto sa srednjom stručnom spremom i dva radna mesta sa nižom stručnom spremom.

„U poslednje tri godine Republički geodetski zavod pružio je stalno zaposlenje za više od 600 mladih stručnjaka iz različitih stručnih i tehničkih oblasti. Podmlađivanjem kadra Republički geodetski zavod obezbedio je transfer znanja i iskustva sa starijih kolega na mlađe i obezbedio kadar sa višim stepenom informatičkih znanja“, piše na sajtu.

Takođe, u saopštenju se navodi da će novim konkursom Republički geodetski zavod očekuje da ostvari značajno pojačanje kadrova u službama za katastar nepokretnosti i na taj način efikasnije i brže odgovori na sve zahteve građana.

Republički geodetski zavod oglasiće konkurs na veb sajtu RGZ-a, Službe za upravljanje kadrovima i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Podsećamo, Katastar nepokretnosti je prestao da radi zbog navodnog hakerskog napada, na sajtu RGZ juče je objavljeno obaveštenje (4. jula) da je polovina službi nastavila sa radom nakon hakerskog napada koji se desio 14. juna i da je predviđeno da preostale službe počnu sa radom „do kraja nedelje“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend