Društvo

Rešava se pitanje kompleksa “Gem”, Grad Požarevac zainteresovan za kupovinu

Foto: S.L
Ministarstvo odbrane za Boom 93 navodi da je u toku pripremni postupak za otuđenje vojnog kompleksa "Vinogradarska-bazen", poznatiji kao “Gem”. Rešavaju se imovinsko-pravni odnosi, kompletira dokumentacija, te procenjuje tržišna vrednost.

Po završenom pripremnom postupku, vojni kompleks „Vinogradarska-bazen“ biće ponuđen Gradu Požarevcu, koji je u prethodnom periodu već iskazao načelnu zainteresovanost za njegovu kupovinu.

Ukoliko Grad Požarevac ne pribavi predmetni vojni kompleks uz naknadu, u daljem postupku Republička direkcija za imovinu Republike Srbije donosi zaključak Vlade RS za oglašavanje njegove prodaje na javnom oglasu, na kom mogu učestvovati sva fizička i pravna lica.

Pošto je uvršten u Master plan raspolaganja vojnim nepokretnostima nije moguće davati ga na privremeno korišćenje fizičkih i pravnim licima.

Inače, sportsko-rekreativni kompleks “Gem” je vojni kompleks koji se vodi pod nazivom „Vinogradarska-bazen“ u Požarevcu, po nameni vežbalište. Korisnik je Ministarstvo odbrane.

Na zemljištu kompleksa postoje izgrađeni teniski tereni i objekti visokogradnje, koji su, kako navodi Ministarstvo odbrane, u prethodnom periodu bili bespravno korišćeni od strane Teniskog kluba „Požarevac“ i zbog toga je i vođen sudski postupak, presuđen u korist Ministarstva odbrane RS.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Dobili svojevremeno na poklon od grada a sad prodaju, pouka nikad nista ne poklanjaj vojsci.

%d bloggers like this:
Send this to a friend