Društvo

Roditelji kroz radionice rešavaju probleme mladih

Foto:Maja Marić/Urban Stream
Kako bi saznali šta roditelji omladine u Požarevcu žele da promene, ali i kako bi ih informisali kako da se aktivnije uključe u u rešavanje problema, Udruženje Urban Stream održalo je dve radionice sa roditeljima srednjoškolaca.

Radionice su deo nacionalne kampanje “Priključi se i ti. Važno je!”, kako bi se roditelji informisali kako da budu aktivniji u donošenju odluka koje se tiču njihove dece, a ovo Udruženje ih sprovodi u okviru svog projekta “Važno je! Sistemska rešenja za mlade”.

Foto:Maja Marić/Urban Stream

“Činjenica je da u procesima izrade javnih politika za mlade roditelji nisu prepoznati kao akteri i nisu konsultovani oko uvođenja mera za rešavanje brojnih pitanja koja se tiču mladih. Time je izostavljena njihova perspektiva, što dovodi to toga da javne politike u velikoj meri nisu u skladu sa realnim potrebama mladih i ne razvijaju podržavajući odnos, što potvrđuju različita istraživanja i studije”, navela je Maja Marić, rukovodilac Udruženja mladih Urban Stream u Požarevcu.

Prema njenim rečima, prva radionica održana je u saradnji Urban Stream-a i Joga centra “Sunce”, sprovedeno je besplatno druženje uz čas joge i upoznavanje sa omladinskim radom. Druga radionica održana je u mesnoj zajednici “Braća Vujović” u sklopu kreativnih radionica koje Urban Stream sprovodi za učenike osnovnih škola, kako bi roditelje informisali o omladinskom radu, važnosti i načinima njihovog uključivanja u procese od značaja za mlade, pre svega na lokalnom nivou.

Foto:Maja Marić/Urban Stream

Projekat “Važno je! – sistemska rešenja za mlade” u sklopu istoimenog projekta koji realizuje NAPOR- Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada, u partnerstvu sa 4 organizacija iz Srbije, Urban Stream-om iz Požarevca, Omladinom JAZAS-a iz Kragujevca, Omladinom JAZAS-a iz Novog Sada i Velesom iz Vladičinog Hana.

Projekat finansira Vlada Švajcarske kroz projekat “ACT- Zajedno za aktivno građansko društvo” koji sporvode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Projekat se odnosi na prepoznavanje i primenu omladinskog rada, kako može da doprinese razvoju mladih.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend