Društvo

Ružić u poseti Požarevcu: Obrazovanje nije zapostavljeno zbog predanosti nastavnika

Foto:Boom93/N.Stojićević
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić posetio je danas Požarevac i tom prilikom obišao dve srednje škole, kao i Visoku tehničku školu strukovnih studija.

Ružić je prilikom posete Poljoprivrednoj školi rekao da Vlada Srbije čini sve što je u njenoj moći kako bi stvorila ambijent u kome će omladinu zadržati u zemlji.

Mi veoma predano radimo na stvaranju uslova da kvalitetno obrazovanje bude dostupno svakom pojedincu i da dođemo do sinergije teorijskog i praktičnog znanja. Mislim da je ova škola pravi primer kako se može postići ta sinergija, kako da odgovorimo i teorijskim i praktičnim znanjem na potrebe tržišta rada, kako da otvorimo neke nove perspektiva za ovu i sve druge škole“, naveo je ministar.

Foto:Boom93/N.Stojićević

Dodao je da i pored činjenice da se proces znanja odvija u otežanim uslovima zbog pandemije, pokazalo se da obrazovanje nije zapostavljeno, prvenstveno zbog predanosti i odgovornog ponašanja nastavnika.

Pored Poljoprivredne škole, Ružić je obiša i Visoku tehničku školu strukovnih studija, ali i Požarevačku gimnaziju gde je obišao kabinete koji su opremljeni sredstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend