Društvo

RZS: Prosečna plata u Požarevcu porasla za 3.000 dinara, Kostolac i dalje u vrhu po visini zarada

FOTO: R. Momirović/Boom93
Prosečna neto zarada u maju u Požarevcu iznosila je 72.309 dinara, što je u odnosu na april povećanje od 3.000 dinara. U odnosu na april, u maju su prosečne plate bile veće u gotovo svim opštinama u okrugu, objavio je Republički zavod za statistiku.

U Gradskoj opštini Kostolac, u maju je na račune zaposlenih u proseku “leglo” 81.256 dinara, što je u odnosu na mesec ranije povećanje od 4.000 dinara. Sa ovim povećanjem Kostolac se našao na četrnaestom mestu u Srbiji po visini prosečne zarade iza jedanaest beogradskih opština i Novog Sada i Bora.

Prosečna zarada je u maju povećana u gotovo svim opštinama okruga, a najveću prosećnu platu primili su zaposleni u opštini Kučevo 61.656 dinara, dok je najmanja zarada ostvarena u opštini Golubac, koja je poslednjih nekoliko meseci na začelju u okrugu po visini zarada, 55.627 dinara.

I pored porasta od 3.000 dinara prosečna zarada u Požarevcu je i dalje ispod republičkog proseka za oko dve hiljade, dok se platom iznad republičkog proseka mogu pohvaliti jedino zaposleni u Kostolcu.

Prosečna bruto zarada u Srbiju u maju ove godine iznosila je 102.432 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 74.168 dinara, objavio je Republički zavod za statistiku.

Medijalna neto zarada za maj 2022. godine iznosila je 56.582 dinara, što znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do tog iznosa.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend