93 sekunde Društvo Sport

Ko su vicešampioni sveta iz Požarevca? (VIDEO)

Foto: Boom93/M.Veljković
Odbojkaši Osnovne škole „Desanka Maksimović“ na nedavno održanom školskom Svetskom prvenstvu osvojili su drugo mesto i postali vicešampioni sveta.

Kao prvaci Srbije oni su ostvarili plasman na Svetsko odbojkaško prvenstvo osnovnih škola. Nakon pobede u polufinalu, u finalu su izgubili sa 3:2 u setovima od ekipe iz Bugarske.

„Deca su pokazala jedan neverovatan borbeni duh, slogu, jedinstvo i jedino tako se može stići na ovako velikom nivou takmičenja do nekog uspeha. Mi smo vicešampioni sveta, a naša škola „Desanka Maksimović“ je jedna od najmanjih u gradu, među najmanjima u Srbiji, ali uspeli smo to da ostvarimo“, navodi Slaviša Stevanović, nastavnik fizičkog vaspitanja i trener ovih mladih momaka.

Ova generacija odbojkaša stvarana je 6-7 godina unazad, a u njihov uspeh utkano je mnogo rada, truda i odricanja.

Foto: Boom93/M. Veljković – Slaviša Stevanović, nastavnik fizičkog vaspitanja

„Uspeli smo da taj rad, trud i sva odricanja njih, mene, svih zajedno, roditelja koji su sve to ispratili, da dođemo u situaciju da budemo prvaci Srbije i što je još veći uspeh da kao reprezentacija Srbije mi budemo visešampioni sveta“, rekao je Stevanović.

Ono što su Olimpijske igre za seniorsku reprezentaciju, a Univerzijada za srednjoškolce to je Školarijada za osnovne škole.

Foto: Boom93/M. Veljković

U ovoj školi odbojkaška sekcija je osnovana davne 1996. godine i te ranije generacije su trasirale put narednim generacijama koje su se nizale, a do sada su osvojene 23 republičke medalje.

„Ovo je 24 pehar koji smo ostvarili i koji je pretočen u sve te 25 generacije i on je dao krunu i doktorski rad ove škole i odbojkaške sekcije sa ovim uspehom“, zaključio je trener.

Jedan od odbojkaša, a sada već i vicešampion sveta, Stefan Popović, uz osmeh navodi da je ponosan na svoju ekipu jer su tokom utakmica dali sve od sebe, ali da je na kraju presudila fizička spremnost druge ekipe.

U polifinalu su pobedili ekipu Ukrajine, dok su finalnu utakmicu izgubili od ekipe Bugarske koja je ovog puta bila bolja.

Foto: Boom93/M. Veljković – Stefan Popović, učenik OŠ Desanka Maksimović

„Na početku utakmice smo znali protiv koga igramo zato što smo već jednom igrali protiv njih, ali bili smo svi složni kao ekipa i uspeli smo da ih nadjačamo. Bilo je dosta publike koja je navijala za nas i to nas je dosta uzdiglo i to je to. U finale smo ušli jako iako smo znali da smo već jednom izgubili od Bugara. Vodili smo 2:1 u setovima i tu su nas oni stigli u četvrtom setu, ali bilo je teško. Bilo je malo razočaranja, ali kao što sam rekao bili smo složni i jaki i tu je fizička spremnost pobedil“, navodi on.

I pored razočaranja, osećaj ponosa na sebe i svoju ekipu je veoma jak.

„Meni je jako lep osećaj kada znamo da predstavljamo našu državu, a nakon toga i našu školu“, zaključio je Popović.

Mladi odbojkaši nastavljaju sa treninzima i pripremama za naredna takmičenja, a ukoliko ih sreća posluži sledeće godine će braniti boje Srbije i svoje škole na Školarijadi u Brazilu.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Bravo deco, svaka čast. Ostanite tako složni i dalje. Vi ste ponos vasih ukucana, skole, grada i države. Imamo decu da se pinosimo njima.

  • Trener,nastavnik,drugar, gospodin je 3u1,jedno veliko poštovanje prema jednom takvom čoveku,imati takvog pedagoga pored sebe,upornog sa puno strpljenja rada i truda i naterati decu dobrovoljno pored ovolike moderne tehnologije da vole to što rade i pri tome postignu neverovatan uspeh zaslušuje da On sa svojom ekipom ponese Oktobarsku nagradu grada Požarevca,rezultat je ogroman ogotovu za jednu takvu malu sredinu kao što je naša

  • BRAVO DECO! VEĆ STE ŠAMPIONI! NAJLEPŠI STE PRIMER ODRASTANJA I USPEHA U ŠKOLSKOM SPORTU. ŽIVOT VAM JE VEĆ RADOST ! SVAKA ČAST I ZA MEDIJ,I I NEDU STOJIĆEVIĆ, ČASNE I DOSLEDNE MISIONARE ISTINITOG INFORMISANJA!

%d bloggers like this:
Send this to a friend