Društvo

Saobraćajna policija kontrolisaće vozače za vikend

FOTO: Boom93/N. Stojićević

FOTO: Boom93/N. Stojićević

U poslednje tri godine tokom juna prosečno je na putevima u Srbiji život izgubilo 50 ljudi, a saobraćajne nezgode najvećim delom bile su posledica neprilagođene brzine kretanja. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom predstojećeg vikenda sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja, sa posebnim akcentom na otkrivanje najtežih prekršaja čije činjenje može imati tragične posledice po učesnike u saobraćaju.

U cilju poboljšanja stanja bezbednosti saobraćaja, na svim najvažnijim putnim pravcima, saobraćajna policija pojačano će kontrolisati prekršaje prekoračenje brzine kretanja vozila, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje.

Podsetimo da je početkom maja na lučičkoj petlji u okolini Požarevca jedna osoba izgubila život zbog preticanja preko pune linije.

Krajem maja meseca desilo se nekoliko sabraćajnih nesreća zbog vozača koji su bili pod desjtvom alkohola u krvi. Vozeći sa 2,37 promila alkohola u organizmu, pedesettrogodišnji vozač „renoa“ udario je u „škodu“ kojom je upravljala četrdesetsedmogodišnja žena kojoj su u Opštoj bolnici u Požarevcu konstatovane lake telesne povrede, dok je vozač „citroena“ (35), upravljajući vozilom sa 0,78 promila alkohola, sleteo sa puta i udario u obližnju ogradu.

Saobraćajna policija u Požarevcu zaustavila trojicu vozača (37), (46) i (22) koji su automobilima „audi“, „micubiši“ i „ford“ upravljali sa 1,82, 1,71 i 1,49 promila alkohola u organizmu,

U najavljenoj kontroli saobraćaja za predstojeći vikend biće angažovan maksimalan broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi tehnički uređaji, uključujući radare, alkometre i uređaje za kontrolu psihoaktivnih supstanci.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem sačuvaju svoj i tuđe živote i doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.