Društvo

Putna infrastruktura u Požarevcu nije prilagođena za naše najmlađe sugrađane (VIDEO)

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

U periodu od 2017. do 2021. god. u Požarevcu  je povređeno 64 lica mlađa od 14 godina, dok je jedno smrtno stradalo. Deca su najviše stradala u svojstvu pešaka (45%), zatim kao putnici u vozilu (41%) i (14%) kao vozači, stoji u izveštaju Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Deca kao ranjivi učesnici u saobraćaju, zbog svojih psihofizičkih karakteristika, nisu odgovorna za svoje stradanje u saobraćaju, već odgovornost pada na ostale učesnike u saobraćaju, Gradsku upravu, Policijsku upravu, roditelje, ustanove obrazovanja i vaspitanja dece, auto škole, medije.

Master inženjer saobraćaja, Igor Velić kaže da putna infrastruktura i saobraćajni sistem u Požarevcu nisu prilagođeni za naše najmlađe sugrađane. Pojedina gradska naselja nemaju trotoare ili pešačke staze i deca su prinuđena da se kreću kolovozom. Gradska naselja koja imaju trotoare uglavnom su zauzeta parkiranim vozilima, te su stoga deca prinuđena da se kreću kolovozom.

Foto: printscreen Sigurne staze YT

“U Požarevcu ne postoje biciklističke staze, zone 30, zone usporenog saobraćaja itd. U zonama škola ima po nekoliko vrsta problema od neadekvatnog obeležavanja odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i opremom do raznih vrsta saobraćajno-tehničkih, građevinskih, urbanistističkih i arhitektonskih problema”, kaže Velić.

U Požarevcu je u 2021. godini došlo do povećanja indeksa rizika u odnosu na 2020. godinu, te je na 99. mestu od 161 lokalne samouprave u Republici Srbiji po vrednosti javnog indeksa rizika za 2021. godinu.

“Gradskoj upravi Požarevac nedostaju ljudi koji bi bili posvećeni bezbednosti saobraćaja.  Tako da je nama potrebna revolucija ideja, projekata i inovativnih rešenja u oblasti saobraćaja. I davanje šanse mladim i stručnim ljudima koji nisu spremni na kompromis i korupciju i čije znanje i diploma nisu upitni.”

Vozači bi trebalo da znaju da je ponašanje dece vrlo često nepredvidljivo i greške koje prave deca u saobraćaju uslovljene su ograničenim sposobnostima primanja više informacija odjednom, nemogućnošću pravilne procene brzine i udaljenosti vozila, nerazumevanjem saobraćajnih znakova i semafora, precenjivanjem svojih sposobnosti u pogledu pretrčavanja ulice, ograničenošću mogućnosti selekcije bitnih okolnosti, neposedovanjem navika za primenu pravila „vidi i budi viđen”. Deca često greše i u proceni vremena potrebnog za prelazak ulice, pri čemu na njihovo ponašanje utiču i karakteristike njihove ličnosti, problemi koji ih trenutno okupiraju, dešavanja i pojave u okolini i dr.

Velić ističe da se Srbija bavi samo posledicama saobraćajnih nezoda, umesto da se bavi uzrocima i prevencijom. Takođe smatra da nema sistemskog pristupa, niti kontinuiteta u radu, te se sve svodi na represivne mere saobraćajne policije (kontrole vezivanja pojasa, alkoholisanosti vozača, brzine kretanja…). Dok bi znatno bolje rezultate postigli kombinovanjem preventivnih i represivnih mera.

“U preventivne mere bi spadalo jačanja kapaciteta i integriteta institucija, unapređenje saobraćajne infrastrukture, unapređenja saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, razne vrste i vidovi saobraćajno-tehničkih, saobraćajno-regulativnih, građevinskih i arhitektonskih mera, kao i korišćenje i razvoj novih tehnologija i sistema u procesu unapređenja bezbednosti saobraćaja.”

Roditelji treba da se obavežu da deci daju kvalitetno i pravovremeno saobraćajno obrazovanje i vaspitanje pošto je to sigurno jedan od najuticajnijih modela za smanjenje rizika od stradanja dece u saobraćaju. I njegova uloga je sticanje znanja, veština i navika neophodnih za bezbedno učestvovanje u saobraćaju, unapređenje i učvršćivanje pozitivnih stavova i ponašanja u saobraćaju. Na žalost, u R. Srbiji je u poslednjih 30 godina udeo saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja u nastavnim planovima i programima gotovo marginalizovan.

Više na LINKU: BEZBEDNOST-DECE-U-SAOBRAĆAJU-NA-TERITORIJI-GRADA-POŽAREVCA