Društvo

Šarčević: Predložićemo Kriznom štabu više modela rada za narednu školsku godinu

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će taj resor početkom sledeće nedelje predložiti medicinskom delu Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa više modela rada za narednu školsku godinu.
Boom93/Marko Veljković

On je za RTS rekao da je cilj bezbednost, ali i dodao da je namera da se ne radi samo nastava na daljinu jer je to, kako je rekao, bilo nužno zlo u prvom periodu epidemije, već da se obogati taj model rada i povremenim odlascima dece u školu.

„Imamo više modela za razne situacije. Pretpostavka je da će sada ovaj pik koji uspemo da oborimo, biti održiv i da uz mere bezbednosti krenemo da se bavimo svim ostalim redovnim poslovima, ali da budemo disciplinovani“, kazao je ministar.

Navodeći da su deca od prvog do četvrtog razreda „apsolutni prioritet“, Šarčević je rekao da misli da će oni morati više vremena da provedu u školi „nego ostali“ učenici.

„Imamo oko 22,5 odsto roditelja koji ne mogu da ostave dete do 12 godina jer oboje rade, a nemaju kod kuće dedu ili babu, niti im poslodavac ostavlja mogućnost rada od kuće“, rekao je ministar.

Najavio je pooštravanje pravila ponašanja u školama i suspendovanje učenika koji budu skidali zaštitne maske tokom boravka u školi.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend