Društvo

Šarl Mišel danas u poseti Beogradu

Foto: Wikipedia/U.S. Department of State
Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel danas stiže u Beograd, gde će posetiti Naučno-tehnološki park i razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Mišel će sa Vučićem i premijerkom Srbije Anom Brnabić posetiti Naučno-tehnološki park, gde će prisustvovati potpisivanju zajedničkog projekta za podršku istraživanju, inovacijama i preduzetništvu u Srbiji. Projekat finansiraju EU, koja će Srbiji donirati 41,5 miliona evra, i Svetska banka, koja će pozajmiti 43 miliona evra.

Mišel će se potom sastati sa Vučićem.

Iz Beograda će otputovati u Bosnu i Hercegovinu, a zatim u Albaniju.

Uoči posete regionu, Mišel je izjavio da proces proširenja EU na Zapadni Balkan treba da bude efikasniji i dinamičniji, i ocenio da bi „rešenje moglo da leži u progresivnoj i postepenoj integraciji, već tokom procesa pristupanja“.

„Na primer, kada neka zemlja ispuni neophodne standarde u datom sektoru, mogla bi aktivno da učestvuje i da ima savetodavni glas u radu Saveta ministara, zavisno od agende. Zemlja bi se takođe postepeno integrisala u akcije EU, kako se bude potvrđivala njena usaglašenost sa pravnim tekovinama Unije“, kazao je Mišel juče na sednici Evropskog ekonomsko-socijalnog odbora, savetodavnog tela EU.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend