Društvo

Šarl Mišel: Evropska unija i Zapadni Balkan su potrebni jedno drugom

Foto: Wikipedia/U.S. Department of State
Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas da Evropskoj uniji treba Zapadni Balkan i da tom regionu treba Unija.

Posle samita lidera EU i zemalja Zapadnog Balkana u Briselu Mišel je na Tviteru istakao „snažnu podršku“ jačanju procesa integracija i napretku u procesu pristupanja Uniji.

Dodao je da se, kada je reč o Severnoj Makedoniji, „nastavlja rad ka brzom pronalaženju obostrano prihvatljivog rešenja“.

Početak pregovora o članstvu sa Skopljem od kraja 2020. blokira bugarski veto zbog spora oko jezika i istorije, dok je napredak Tirane na putu ka EU vezan za napredak Severne Makedonije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend