Društvo

Sastanak Ane Brnabić i predstavnika poljoprivrednika danas u Vladi

Foto: Boom93/Sanja Lisac
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastaće se sa predstavnicima poljoprivrednika, sa kojima će razgovarati o zahtevima poljoprivrednih proizvođača koji protestuju nekoliko dana, saopštila je Vlada Srbije. Kako se navodi, sastanak će biti održan u zgradi Vlade Srbije u ponedeljak 15. avgusta u 10 časova, a pored poljoprivrednika i premijerke, prisustvovaće mu i proizvođači ulja, predstavnici trgovinskih lanaca, predstavnici Privredne komore Srbije, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva finansija.

Iz Vlade dodaju da se sastanak organizuje kako bi se trenutna situacija sa poljoprivrednim proizvođačima i stanje na tržištu sagledali iz svih relevantnih uglova. Vlada Srbije očekuje da će rezultat ovog razgovora biti rešenje aktuelne situacije, koje će biti prihvatljivo kako za poljoprivrednike, tako i za državu i trgovinski sektor, vodeći računa o interesima građana.

I udruženje poljoprvednika „Stig“ ide za Beograd na razgovore. Kako je za Boom 93 rekao potpredsednik udruženja „Stig“, Aleksandar Milovanović, traktorima su krenuli put Beograda oko 8  sati.

Za vukend su poljoprivrednici ostali suzdržani i nisu držali proteste, jer su čekali su da im se javi šef kabineta Marko Saranovac, ali se to nije dogodilo.

“Oni su sami sebi dali rok i rekli da će se javiti sa konkretnim predlozima i novim ponudama, ali nam se ne javljaju. Ako nam se ne jave reagovaćemo.  rekao je Milovanović u subotu.

Poljoprivrednik Radoslav Adamović kaže za Danas da nisu odušeljeni ovim pozivom, ranije su se i dogovorili da više neće ići „bezveze u Beograd“.

„Upravo ćemo predstaviti svim poljoprivrednicima ovaj poziv, pa ćemo videti šta ljudi odluče. Trenutno je širom Srbije više od 1.000 traktora na blokadama i mi ne možemo više ništa sami odlučivati, bez konsultacije sa tim ljudima. Meni nije naročito dobra ideja da se sastajemo i sa uljarima, oni nama trenutno nisu krivi za ovu situaciju. U Beograd na sastanke koji neće ništa doneti nam se iskreno ne ide. Ako nam otvore prolaz da tamo odemo sa pedesetak traktora, to bismo prihvatili“, rekao je Adamović.

Blokada centra Novog Sada ostaje samo na Bulevaru Mihala Pupina. Adamović kaže da se protest neće proširivati.

„Samo ako ponovo dobijemo neozbiljnu ponudu iz Vlade, širićemo blokadu po gradu. Danas smo dobili pojačanje, došlo je još traktora, ali smo ostali gde jesmo, na bulevaru“, rekao je.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend