Društvo

Savić: Jedan od zahteva poljoprivrednika ispunjen, u petak zakazan sastanak u kabinetu predsednika

Foto: Boom93/M. Veljković - Nedeljko Savić, predsednik Udruženja poljoprivrednika "Stig"
Nakon blokade ulaza u Požarevac koju su poljoprivrednici Braničevskog okruga organizovali jutros, ispunjen im je jedan od zaheva, a to je da razgovaraju sa predstavnicima države o otkupu i izvozu pšenice i promeni politike subvencionisanja primarne proizvodnje.

Predsednik Udruženja poljoprivrednika „Stig“ Nedeljko Savić rekao je za Boom93 da su bile planirane blokade saobraćaja kojima bi se skoro prekinula komunikacija sa istočnom Srbijom sve dok predstavnici države ne pristanu na pregovore, ali da im je danas obećano da će u petak razgovarati sa šefom kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a možda i sa njim lično.

“Nije nam potvrđeno sa kim ćemo pričati, ali u petak sigurno imamo zakazan sastanak u kabinetu predsednika države, tako da će četiri naša predstavnika tada otići na razgovore”, kaže Savić za Boom93.

Dodao je da će Udruženje već sutra prijaviti novi protest ua naredni utorak 28. jun.

“Pripremamo i novi protest ako nam ne uvaže zahteve. Sledeći utorak je Vidovdan, neradni dan, tako da ćemo tada izaći na ulice kombajnima”, zaključio je on.

Danas su na blokadi puta učestvovali poljoprivrednici sa oko 150 traktora, a bio je zaustavljen saobraćaj na ulazu u grad kod mosta na Velikoj Moravi.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ne može ova vlast da se dozove pameti, bez batine.
    Ljudi traže da razgovaraju sa njima o problemima i dok nisu izašli da demonstriraju, ovi ne mogu da se dozovu pameti.
    Pa zar stalno mora na takav način da se rešavaju problemi.

%d bloggers like this:
Send this to a friend