Društvo

Šećera nema na rafovima u Požarevcu, Ministarstvo tvrdi da ga ima u dovoljnim količinama

FOTO:Boom93/S.Lisac
U prodavnicama u Požarevcu nekoliko dana unazad građani su zatekli prazne rafove sa šećerom, a ukoliko i ima šećera kupovina je u lokalnim marketima ograničena.

Boom93 je proveravao šta je uzrok kako ograničenja prodaje šećera tako i njegove nestašice u požarevačkim prodavnicama.

U nekoliko lokalnih prodavnica rafovi gde stoji šećer su prazni, a kako smo saznali, građani u poslednjih nekoliko dana kupuju šećer u većim količinama, tako da sve što stigne i spakuje se rafove veoma brzo se proda.

Međutim, u većim marketima šećera ima, ali se dešavalo da u pojedinim trenucima rafovi budu prazni, a kako objašnjavaju zaposleni, ne mogu da postignu da poređaju dovoljno šećera, jer dolaze građani koji ga kupuju i na pakete.

FOTO:Boom93/S.Lisac

Naši reporteri su u nekim prodavnicama zatekli natpise namenjene kupcima, na kojima je obaveštenje da mogu da kupe samo 2 kilograma šećera. Objašnjavaju da je razlog ovome što građani zaista kupuju veće količine šećera, a onda drugi ne mogu da kupe.

Inače cena šećera se u Požarevcu kreće od 84,99 do 89,99 u zavisnosti do prodavnice i proizvođača.

Što se tiče građana, kako su nam neki od njih rekli, plaše se poskupljenja pa je to jedan od razloga kupovine većih količina ove namirnice.

FOTO:Boom93/S.Lisac

Ministarstvo: Šećera ima sasvim dovoljno, nema nestašica

Ministarstvo poljoprivrede reagovalo je na, kako navode, netačne informacije u vezi sa navodnim nestašicama šećera, i tim povodom istaklo je da je snabdevanje šećerom u potpunosti stabilno.

„Snabdevanje šećerom potpuno je stabilno i na tržištu ga ima u apsolutno dovoljnim količinama“, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Dodaju da će nadležne inspekcije u cilju zaštite potrošača svakako sprovesti pojačane kontrole.

FOTO:Boom93/S.Lisac

Kontrole će imati za cilj da spreče bilo kakve zloupotrebe ili preprodaje kilogramskih pakovanja po cenama većim od dozvoljenih Uredbom Vlade Srbije o ograničavanju cena životnih namirnica.

Boom93 je pokušao da dobije odgovor od tržišne inspekcije da li prodavci imaju pravo da ograniče količine šećera koje prodaju, ali su nas oni uputili na Ministarstvo poljoprivrede. Iu ovog ministarstva su rekli da odgovor na ovo pitanje možemo dobiti od Ministarstva trgovine, ali nam se do objavljivanja ovog teksta iz ovog ministarstva niko nije javio.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ma samo pčele da od šećera naprave bagremov med od 900 dinara po tegli, dobra paša pa treba šećera, zarada je dobra šećer jeftin a bagremov med skup

  • čemu frka,pa većina je pred izbore dobilo kilo šečera i kilo zejtina,nije valjda da se pojelo pa sada nema,rekao Aca da su nam magacini puni ne dramite

%d bloggers like this: