Društvo

Šef kabineta, Marko Saranovac ne odgovara na pozive poljoprivrednika iz Stiga?

FOTO: M. Veljković/Boom93
Kako je za Boom 93 rekao potpredsednik udruženja, Aleksandar Milovanović iako su iz Ministarstva poljoprivrede dali rok i rekli da će biti u kontaktu sa njima, te da će im se javiti danas u prepodnevnim časovima. To se nije desilo.

Poljoprivrednici udruženja “Stig” su još uvek suzdržani po pitanju dogovora o ceni suncokreta sa predstavnicima vlasti. Za sad im se niko nije javio, iako je je dogovoreno drugačije.

“Oni su sami sebi dali rok i rekli da će se javiti sa konkretnim predlozima i novim ponudama, ali od jutros nam se ne javljaju. Još uvek smo suzdržani. Krenula je žetva, u gužvi smo, čekaćemo do sutra, pa ćemo ako nam se ne jave da reagujemo. Rekli su da će najmanje 10 dinara dodati cenu koja je juče bila 68 dinara po kilogramu suncokreta.”, rekao je Milovanović.

Dodao je da su kontaktu sa kolegama u okruženju koji prodaju suncokret i saznali su je cena drastično veća.

“Konkretno u Mađarskoj je cena suncokreta 718 evra po toni, s tim što kolege u Mađarskoj kažu da je to akontna cena. Dakle, viša je od akontne.”

Poljoprivrednici iz Vojvodine peti dan nastavljaju blokade u Novom Sadu. Od jutros je blokiran deo Bulevara Mihajla Pupina, od silaska sa Varadinskog mosta do Skupštine grada.Ratari su u petak uveče rekli da nije postignut dogovor sa predstavnicima vlasti, a da Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede „nisu hteli ni malo da popuste“, piše 021. Za sada nema najava da će se blokada proširiti.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend