Društvo

Seničić: Vakcinisani će imati privilegije prilikom putovanja

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)
Direktor JUTA Aleksandar Seničić izjavio je danas je trenutno jedino izvesno da će lakše i relaksiranije putovati oni koji su vakcinisani.

„Svi ostali moraće da rade PCR ili antigenske testove za ulazak u druge zemlje. Ne znam da li je to dobro ili ne, ali sve ide u tom pravcu da će vakcinisani imati privilegije u odnosu na ostale“, istakao je Seničić gostujući na TV Prva.

On naglašava da će morati da se sačeka da svaka zemlja objavi protokole da bi se videlo na koji način će moći da se uđe u svaku od njih.

Baner Boom93 Android aplikacija

„Preporuke Evropske komisije nisu obavezujuće, tako da svaka zemlja EU može da donese svoja pravila“, naglašava Seničić.

Onima koji žele da putuju u inostranstvo Seničić preporučuje da dobro iščitaju uslove za ulazak u zemlju u koju žele da putuju. Sva uputstva o tome mogu da se nađu na sajtu JUTA i Ministarstva spoljnih poslova, a Seničić upozorava građane da nisu isti uslovi za boravak u nekoj zemlji ili tranzit kroz nju.

Na pitanje šta ako neka zemlja ne priznaje određenu vakcinu, kao što Nemačka ne priznaje Sinofarm vakcine, Seničić odgovara da u tom slučaju građanin Srbije koji želi da uđe u Nemačku mora da radi PCR test.

Direktorka Instituta Batut Verica Jovanović naglasila je da se u Srbiji izdaju dve vrste digitalnih zelenih sertifikata – za Srbiju i za zemlje EU. Ona je istakla da je do sada izdato oko 414.000 digitalnih evropskih sertifikata.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi. Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend