Društvo

Simonović osuđen na zatvor zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinara

publicdomainpictures.net/ilustracija
Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen je, u prvostepenom postupku, na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića 12. decembra 2018. u Vrčinu.

Na istu kaznju osuđen je i okrivljeni Aleksandar Marinković, koji je je bio izvršilac, a nalazi se u bekstvu, dok je drugooptuženi Vladimir Mihailović, koji je bio posrednik, dobio četiri godine.

Tokom obrazlaganja presude, sudija Slavko Žugić je konstatovao da je prošao trnovit put ovog procesa, jer su sve vreme postojale opstrukcije, posebno branilaca optuženih, od kojih su neki tvrtdili da sudi po nalogu predsednika države.

Nakon tih reči, Simonović i njegovi branioci su napustili sudnicu.

Tužilac Predrag Milovanović koji je postupao u procesu protiv  Simonovića, rekao je da danas izrečena kazna od četiri godine i tri meseca zatvora „predstavlja malu pobedu institucija“, ali da treba sačekati da postane pravosnažna.

Milovanović je u izjavi novinarima ispred Palate pravde u Beogradu najavio da će se žaliti na visinu kazne, i da će tražiti da to bude „maksimalnih osam godina“.

On je naglasio da ova kazna treba da bude jedna „odvraćajuća poruka“ da se ovakva krivična dela ne ponavljaju, i da će time doprineti „boljem sutra“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend